miercuri, 25 august 2010

Filmarea politistilor - ilegala?



In acest articol se prezinta ideea cum ca cel care filmeaza politisti poate fi incatusat. Concret, este vorba despre un jurnalist din Bucuresti care a observat doua masini de politie stationand pe banda a doua a unei strazi fara a avea luminile aprinse si care le-a cerut explicatii pentru acest lucru. La auzul "pretentiilor" jurnalistului, politistii au devenit agresivi, acest conflict finalizandu-se cu o amenda aplicata jurnalistului pentru traversare neregulamentara.

Ulterior, in cadrul unui interviu televizat, Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Bucuresti, a declarat: "In momentul in care te duci spre un politist cu un telefon in mana iar gesturile tale nu pot fi prevazute ai mare noroc ca politistul respectiv nu te-a incatusat".
POFTIM????? Fratioare, esti zdravan la cap?  Cum adica "...te duci spre un politist cu un telefon in mana iar gesturile tale nu pot fi prevazute..."??? Ce dracu' credeti ca va poate face un om cu telefonul mobil? Sa va iradieze?! "Am un telefon mobil indreptat spre voi si nu mi-e frica sa-l folosesc", iar polititstii, de colo: "ATENTIEEEEE!!! Are un telefon mobil indreptat spre noi si nu-i e frica sa-l foloseasca. INCATUSATI-L, IMPUSCATI-L!!!"
Si cum adica "...ai mare noroc ca nu te-a incatusat..."??? Nene politist, ati auzit vreodata ca Romania este DEMOCRATIE (Parlamentara)?

O parte din salariul dvs este luat din venitul meu. Nu ar fi normal oare sa pot sti ce faceti dvs, in timpul serviciului,  care sunteti platit de mine? Auzi la el..."mare noroc ca nu te-a incatusat".

Eu propun sa zboare toti "oamenii" astia din Politie (si nu numai) in favoarea unora care stiu sa respecte cetateanul si sa aiba adanc infipta in consiinta (si nu in alta parte, cum au exemplarele curente) ideea (si nu altceva, mai rusinos, la fel, cum au exemplarele curente) ca politistul trebuie sa serveasca cetateanul si nu invers. Oare studentii din cadrul Academiei de Politie ce invata acolo? Sa se dea mari  si tari ca sunt politisti? Chiar nu au nici un curs de etica profesionala?

In final, ii transmit dlui Garcea Cioc... pardon, Christian Ciocan, la cat mai multe "incatusari" de infractori periculosi inarmati cu telefoane mobile ale caror intentii nu pot fi prevazute.

6 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Va raspund cu placere la toate intrebarile pe care doriti sa mi le adresati, la 0757.123456, numarul meu de telefon.

    Puteti inregistra convorbirea si reda ce credeti de cuviinta, pentru clarificari in spatiul public.

    Pana atunci, am mai spus-o si o mai spun, orice politist poate fi filmat de orice persoana – oricand in serviciu – si in timpul sau liber, daca este imbracat in uniforma, cu respectarea unor reguli sociale si atunci cand aceasta activitate nu intra in conflict cu procedurile politiei (voi detalia).

    Oamenii au dreptul sa stie, in conditiile legii (va voi explica cu placere) despre activitatile politiei si, totodata, ce pot face sau ce nu au dreptul (tot potrivit legii) sa faca cetatenii.


    Cu respect,

    Christian Ciocan

    RăspundețiȘtergere
  2. romania, fara numar ... sa traiasca ... sa fie bine inteles ca o persoana care vine spre un politist cu un telefon in mana fara sa isi anunte intentiile (adica vrea sa vb. cu sotiile lor sa le anunte ca vor intarzia, sau poate sa vb. cu seful lor anuntandu-i sa nu ii ridice carnetul etc.), poate provoca prin telefonul mobil al carei provenienta este dubioasa si care are cu siguranta un SAR imens lichefierea materiei cenusii sau in lipsa acesteia bulbucarea ochilor pana la iesirea din orbite ... asa ca mai cetateni atunci cand sunteti in apropierea unuui organ al legii automat ridicati mainele, mergeti usor cu fata la organ pentru a nu crea stare de suspiciune si a va trezi dormind peste nopate la racoare ... mai infractorilor ce sunteti voi infractori cu telefoanele voastre cu tot.

    Asa cum am mai spus, asa tara, asa conducatori, asa populatie, asa politie, s.a.m.d :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la articol era acelasi comentariu al lui "ciocan". Asta e absurd, sa exlice omul ce are de explicat pe sleau, nu la telefon unde te ia si te ameninta cu mai stiu eu ce de fapt. Ti-e scarba. Si asa nu sunt in stare sa faca nimic politistii in tara asta, mai au sunt si grandomani. Cand vezi asa ceva, efectiv te apuca lehamitea de o asa tara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uhuuu!!! Traiasca Fratele cel Mare. INGSOC.
    Completare la declaratia dlui Ciocan: "In momentul in care te duci spre un politist cu un telefon in mana iar gesturile tale nu pot fi prevazute sau scrii pe blog, iar intentiile tale nu pot fi anticipate, ai mare noroc ca nu esti reeducat."
    Traiasca comunismul! De fapt, eu am gresit cand am scris ca traim in democratie. De fapt, dl Ciocan avea dreptate, printre randuri: traim in totalitarism, unde libera exprimare este doar un concept abstract, neavand ce cauta in lumea reala.

    RăspundețiȘtergere
  5. merita sa le reduca salariile sunt prost instruiti si respecta legea doar pt uni politisti de la circulatie mai ales din gorj stau la limita unde poti sa gresesti cu ceva si teau ars pe fraieri baieti destepti din zona mai ca nu le iau si pistolul din dotare mi sa intamplat sa ma opreasca a 3 masina a 2 masina era din gorj sau bruscat sau injurat ala a plecat iar ieu am luat amenda intrasem in localitate de 20 metri raspuns de politist care nu cred ca ilducea mintea nici pana la wc mai avea si un elev cu el ce poate sa invete acel organ de la acest asa zis agent nimic politia romana ar trebui sa le dea niste teste anuale pt caci sunt foarte inculti

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum, ca ai comentat in stricatoromana, te rog, tradu-ne si noua in limba romana, cea de toate zilele.

    RăspundețiȘtergere

Dacă nu dețineți cont Google, vă rog alegeți de mai jos opțiunea Nume/Adresă URL.